De Week van de Duurzame Gemeente is een initiatief van de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG). De campagneweek wordt voor het eerst georganiseerd in 2018 en loopt van 18 tot 25 september.

Tijdens de campagneweek zetten deelnemende gemeenten hun 'Duurzame Helden' in de kijker. Deze helden zijn lokale burgers, scholen, bedrijven en verenigingen die op hun manier bijdragen aan de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (SDGs).

De campagne kwam tot stand met ondersteuning van het Federaal Instituut voor Duurzame Ontwikkeling, van de Directie-Generaal Ontwikkelingssamenwerking en Humanitaire Hulp van de federale overheid en van de Vlaamse Overheid.André Celis maakt werk van SDG 9 en SDG 12

SDG 9 wil veerkrachtige infrastructuur bouwen, inclusieve en duurzame industrialisering bevorderen en innovatie stimuleren.
SDG 12 wil duurzame consumptie- en productiepatronen verzekeren.Lees hier het volledige artikel van ambassadeur Nick Celis, vertegenwoordiger voor André Celis


Meer info vindt u op www.duurzamegemeente.be

Maak kennis met de lokale ambassadeurs van Lubbeek! Tijdens de campagneweek loopt er een affichecampagne van de lokale ambassadeurs op het gemeentehuis van Lubbeek.