Buitenmuren

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Buitenmuurisolatie

Het isoleren van buitenmuren moet bescherming bieden tegen allerlei weersinvloeden en tegen geluidsoverlast. Het is belangrijk dat er voldaan wordt aan de huidige normen inzake K-waarde.


Integrale gevelisolatie

Deze gevelisolatie heeft de laatste jaren enorm aan populariteit gewonnen bij het renoveren van gevels en bij nieuwbouw. Bij deze toepassing worden alle buitenmuren door een doorlopende isolatielaag en een beschermende deklaag omsloten. Hiervoor worden speciale isolerende platen gebruikt, als deklaag komt er een afwerking op, bv pleister.

Deze werkmethode heeft verschillende voordelen. Door een isolatiesysteem van tand en groef te gebruiken is de kans op koude bruggen nagenoeg onbestaand. Hier is wel een vakkundige uitvoering vereist, vooral op problematische zones zoals aansluitingen bij ramen en deuren of in de hoeken.

Men moet er wel rekening mee houden, wanneer men een gevel van een huis renoveert, dat de ramen en de deuren dieper zullen liggen door de opbouw van de constructie. Ook is het aangeraden om rekening te houden met de dakaansluitingen, want door de opbouw van het gevelsysteem kan dit ook verder komen dan de dakrand.


Voorzetgevel

Bij een voorzetgevel wordt er gebruikt gemaakt van 2 systemen.

Men kan een lattenwerk aanbrengen tegen de gevel, de isolatielaag wordt dan aangebracht in het latwerk. Een andere optie is een isolatie met tand en groef te plaatsen en er achteraf een latwerk op de aan te brenge. De schroeven moeten dan door de isolatie in de muur verankerd worden.

Bij deze systemen dient men ook een ventilatiespouw te voorzien van +/- 2 cm, zodat het vocht kan verdampen.

Tegen het latwerk wordt een gevelbekleding geplaatst.

Bij renovatie van huizen is dit zeer interessant, omdat de oneffenheden van de muren gemakkelijk kunnen worden weggewerkt.


Spouwmuurisolatie

Voor deze toepassing komt er een tweede muur voor de bestaande buitenmuur. De dikte kan variëren naargelang de dikte van de spouwisolatie die men plaatst.

Afhankelijk van het isolatiemateriaal wordt er gewerkt met een ventilatiespouw of wordt de complete tussenruimte opgevuld.



André Celis Isolatie

Houtskeletbouw

Het grote voordeel van dit systeem is dat het lucht- en winddicht is. Er zijn 2 soorten houtskeletbouw: de platformbouw en de ballonmethode.

De platformmethode is de meest toegepaste methode, omdat het vrij voordelig is en er kan gemakkelijk voorbereidend werk geleverd worden in het atelier van de vakman. Bij deze constructie worden de wanden ter hoogte van het plafond geplaatst. Deze wanden dragen ook de vloer.

De ballonmethode wordt minder toegepast. Dit komt omdat de kostprijs ervan vrij duur uitvalt en er meer werk is op de werf zelf. Bij deze constructie worden de wanden van de grond tot het dak in één hoogte gebouwd. De vloeren worden er dan vervolgens tussengeplaatst.


Enkele muur

Een enkele muur komt vooral voor bij oudere huizen. Je hebt dan 2 opties om te isoleren, langs de binnenkant of langs de buitenkant.

Aan de buitenkant isoleren is een goede optie als men aan de binnenkant van de enkele muur niets wil veranderen. Het grote voordeel is dat men koudebruggen kan uitsluiten (afhankelijk van de keuze van de isolatie). Men moet wel een vergunning aanvragen om deze werken uit te voeren.

Wanneer men isoleert aan de binnenkant, kan men een voorzetwand plaatsen in metalen profielen (metalstuds), met daartussen minerale isolatie. Deze methode heeft als voordeel dat je geen vergunning moet aanvragen en dat het vrij goedkoop is. Het nadeel is dat de ruimte kleiner wordt en dat er koudebruggen kunnen gevormd worden door de muren die dwars op de gevel staan en bij de aansluiting met de vloeren.