Gipsplaten

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Bij André Celis kan je terecht voor een ruime keuze aan gipsplaten voor elke toepassing.

Soorten Gipsplaten

Standaard gipsplaten

Standaard gipsplaten worden gebruik voor de afwerking van muren en plafonds in binnenruimtes. Ze kunnen worden geplaatst op een houten of metalen onderstructuur. Er zijn platen met twee of vier afgeschuinde kanten. Voor plafonds of hoge muren die groter zijn dan de lengte van een gipsplaat kies je best voor vier afgeschuinde kanten zodat je deze het gemakkelijkste kan afwerken met hat passende voegproduct.

Waterwerende gipslaten

Voor vochtige ruimtes zoals een badkamer kies je best voor een vochtbestendige plaat. Deze kan je herkennen aan hun groene kleur.

Luchtzuiverende gipsplaten

Luchtzuiverende gipskartonplaten zijn de ideale oplossing voor leefruimtes zoals woon- en slaapkamers. Hun unieke eigenschap absorbeert en breekt schadelijke stoffen af.

Geluidswerende gipsplaten

Akoestische gipskartonplaatsen absorberen omgevingsgeluid en zorgen ervoor dat je in alle rust kan leven, werken of slapen. Wil je een extra stille omgeving? Plaats dan twee lagen platen voor elkaar.

Schokbestendige gipsplaten

Schokbestendige gipsplaten zijn extra stevig. Ze worden vaak gebruik in ruimtes waar intensief geleefd wordt. Dankzij hun sterke zijn ze ook geschikt om voorwerpen rechtstreeks aan de plaat te bevestigen zonder versteviging aan de achterkant.

Buigbare gipsplaten

Ook met gipsplaten kan je creatief aan de slag. Met dunne gipsplaten kan je muren met een beperkte curve afwerken. Je kan hier bijvoorbeeld gebruik maken van de Knauf Flexboard. Een flexibele gipskartonplaat van 6mm voor gebogen wanden en plafonds. Tip: maak de platen een klein beetje vochtig om ze extra goed te laten aansluiten met de ronding.

 

Hulp nodig bij de keuze van je gisplaten?

Door de ruime keuzen aan platen, draagstructuur en hulpmiddelen kan het soms moeilijk zijn om de juiste keuze te maken? Onze medewerkers staan steeds voor je klaar om je te helpen met jouw afwerkingsproject. Je kan steeds met een van onze experten mailen of chatten. We helpen je met het bepalen van de juiste materialen en hoeveelheden.