Isolatietips

Bekijk onze interessante tips en weetjes over isolatie

 

Wat is thermische isolatie?

Thermische isolatie is een eigenschap van materialen en constructies waarbij de warmteoverdracht geminimaliseerd wordt. Door isolatie blijft de meeste warmte dus op één plaats.

Deze soort isolatie wordt gebruikt omdat de zon en de inwendige warmte (zoals elektrische apparaten) niet voldoende warmte afgeven om een geschikte binnentemperatuur te bereiken. Er is dus verwarming en isolatie nodig, want in een ongeïsoleerd gebouw gaat er 75% van het energieverbruik naar het verwarmen.

Als de binnentemperatuur hoger is dan de buitentemperatuur zal er energietransport plaatsvinden naar buiten via de muren, vensters, vloer en dak van het gebouw. Om de temperatuur constant te houden zal er evenveel warmte moeten bijgevoegd worden als dat er verloren gaat.

Als het huis geïsoleerd is, zal er minder warmte verloren gaan en moet er minder warmte bijgevoegd worden.

 

Waarom isoleren?

De twee belangrijkste redenen om te isoleren zijn: energiebesparing en comfortverhoging. Een geïsoleerde woning voelt aangenamer aan dan een ongeïsoleerde woning. Dit komt doordat de hogere temperatuur zorgt voor een aangenamer gevoel en in warmere ruimtes condenseert waterdamp minder snel, waardoor je niet snel in een vochtige ruimte zit.

 

Waarom kiezen voor André Celis?

Wij bieden enkel kwaliteitsmerken aan voor het beste isolatieresultaat!

 

Ontdek al onze isolatiematerialen in onze webshop:
Per product lijsten we de verschillende eigenschappen van het materiaal op, zodat u een nog betere keuze kan maken.

Meer informatie nodig of een offerte op maat? Neem contact met ons op.