Keramiek - Xtone - Orobico Dark 24 Nature

Keramiek_-_Xtone_-_Orobico_Dark_24_-_Nature

KERAMIEK

Keramiek is een industrieel vervaardigd product, ontstaan vanuit de tegelbranche. Het is een materiaal dat noch metaal, noch polymeer is. De basisgrondstoffen klei, mineralen en kwarts worden onder extreem hoge druk samengeperst en voorzien van een print op de oppervlakte. Keramiek wordt vervolgens op extreem hoge temperatuur gebakken, waardoor een compacte en zeer harde massa ontstaat. Keramiek is voorzien van een print op de plaat.

Keramiek is krasbestendiger dan Dekton, ondanks dat Dekton moeilijker te bewerken is. Qua hittebestendigheid staat keramiek ongetwijfeld op plaats één. Door de hardheid van het materiaal kan mits impact van eender welk gebruiksvoorwerp een klein stukje afspringen. Herstelling is mogelijk maar niet onzichtbaar.

De gepolijste versie (Poli) is voorzien van een dunne glaslaag. Wees dus zeer voorzichtig, deze glaslaag is krasgevoelig.

Een keukenwerkblad in keramiek heeft geen extra bescherming nodig. Alle keramiek bladen zijn niet poreus en kunnen niet geïmpregneerd worden.

André Celis Natuursteen

Staatsbaan 77, 3210 Lubbeek

Tel 016 62 94 30
[email protected]