Kwartsiet - Belvedere

kwartsiet-belvedere-plaat

Over het materiaal

kwartsiet-belvedere-materiaal

Kwartsiet - Belvedere

Belvedere kwartsiet is een Angolese steensoort die extreem hard is. Hierdoor is de steensoort kras-, en vlek bestendig. Ideaal voor een interieur waarin ook geleefd moet worden. De zwarte achtergrond wordt doorbroken door witte kwarts aders met goud/bronze tinten. Deze warme tonen sluiten goed aan bij houten vloeren of interieurs met goud tinten!

Het mooie aan deze steensoort is de 'marmerachtige' tekening, waardoor een fraai open boek mogelijk is.

KWARTSIET

De unieke eigenschappen van kwartsiet verenigen het beste van wat de natuur te bieden heeft. Deze duurzame natuursteen is een van de hardste materialen die er te vinden is.

Kwartsiet combineert elegantie en onderhoudsvriendelijkheid moeiteloos in een onverwoestbaar, duurzaam materiaal. Kwartsiet is namelijk een metamorf gesteente gevormd uit zandsteen. Door hitte en hoge druk smolten de kwartsmineralen samen tot een zeer compact en hard gesteente. Dit miljoenen jaren durende proces creëert het uitgesproken, elegante karakter van kwartsiet. Het kleurenpalet en de adering variëren in iedere plaat. Een authentiek schouwspel dat keer op keer een uniek resultaat garandeert.

 

Kwartsiet is een veelzijdig en miljoenen jaren oud materiaal gevormd uit kwartsmineralen. Dit maakt het materiaal zo hard als glas en biedt mogelijkheden voor tal van interieurtoepassingen. De zachte, neutrale of net uitgesproken kleuren voelen zich thuis in ieder interieur. Van landelijk tot modern. De diverse formaten en diktes en een uitgebreide keuze aan mogelijke oppervlakteafwerkingen garanderen een persoonlijke touch.

Realisaties

André Celis Natuursteen

Staatsbaan 77, 3210 Lubbeek

Tel 016 62 94 30
[email protected]