Kwartsiet Hard - Taj Mahal Leather

kwartsiet-taj-mahal-plaat

Over het materiaal

kwartsiet-taj-mahal-materiaal

Kwartsiet - Taj Mahal Leather

Taj Mahal kwartsiet heeft een warme kleurtoon, bestaande uit wit, crème, beige en taupe tinten. De kleuren lopen in brede golven en wervelingen over de zachte witte ondergrond van deze natuursteen. Taj Mahal heeft qua uiterlijk veel weg van een marmer, maar het is een oersterke kwartsiet die tegen een stootje kan. De Taj Mahal kwartsiet past perfect in natuurlijke interieurs. De rustige en warme kleurtonen maken deze elegante natuursteen zeer geschikt voor verschillende toepassingen, bijvoorbeeld in de keuken. De Taj Mahal is een zeer populaire natuursteen uit Brazilië door de combinatie van de kleur en de eigenschappen van het materiaal. Kwartsiet is ontzettend sterk en vlek- en zuurbestendig.
Het mooie aan deze steensoort is de 'marmerachtige' tekening, waardoor een fraai open boek mogelijk is.

KWARTSIET

De unieke eigenschappen van kwartsiet verenigen het beste van wat de natuur te bieden heeft. Deze duurzame natuursteen is een van de hardste materialen die er te vinden is.

Kwartsiet combineert elegantie en onderhoudsvriendelijkheid moeiteloos in een onverwoestbaar, duurzaam materiaal. Kwartsiet is namelijk een metamorf gesteente gevormd uit zandsteen. Door hitte en hoge druk smolten de kwartsmineralen samen tot een zeer compact en hard gesteente. Dit miljoenen jaren durende proces creëert het uitgesproken, elegante karakter van kwartsiet. Het kleurenpalet en de adering variëren in iedere plaat. Een authentiek schouwspel dat keer op keer een uniek resultaat garandeert.

 

Kwartsiet is een veelzijdig en miljoenen jaren oud materiaal gevormd uit kwartsmineralen. Dit maakt het materiaal zo hard als glas en biedt mogelijkheden voor tal van interieurtoepassingen. De zachte, neutrale of net uitgesproken kleuren voelen zich thuis in ieder interieur. Van landelijk tot modern. De diverse formaten en diktes en een uitgebreide keuze aan mogelijke oppervlakteafwerkingen garanderen een persoonlijke touch.

Realisaties

Foto's: Dethier maatkasten | Barbara Medo | Baars & Bloemhoff

André Celis Natuursteen

Staatsbaan 77, 3210 Lubbeek

Tel 016 62 94 30
[email protected]