BENoveren

Vanaf 2021 moet elke nieuwbouwwoning verplicht Bijna-EnergieNeutraal (BEN) zijn

Het bijzondere aan BEN-woningen is dat ze erg weinig energie verbruiken voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. De energie die nog nodig is, halen ze hoofdzakelijk uit groene energiebronnen.

Bijna-Energieneutraal Bouwen, kortweg BEN-bouwen is de toekomst. Maar je hoeft niet tot 2021 te wachten om BEN te bouwen. Met de huidige technologieën is dat nu al perfect mogelijk. De extra investeringen in energiebesparende maatregelen lonen direct en betalen zichzelf terug door een lage energiefactuur.

Wie op lange termijn denkt en zoveel mogelijk voordeel uit zijn renovatiewerken wil halen, begint best nu al te BENOveren in plaats van ‘gewoon’ te renoveren. Want hoe sneller je BENOveert, hoe sneller je profiteert van de vele voordelen die een geBENOveerde woning te bieden heeft. Door te BENOveren bewijs je namelijk niet alleen het milieu een grote dienst. Je geniet van een aanzienlijk lagere energiefactuur, van merkbaar meer wooncomfort en je zorgt voor een toekomstbestendig huis dat veel meer waard is. Bovendien betaalt de overheid mee…Wil je extra informatie over wat en hoe je het best isoleert op vlak van energieprestaties? Neem dan een kijkje op www.mijnbenovatie.be en op www.iedereenben.be